Ferm en CCV werkten een bezinnend moment rond een Mariakapel uit voor bewoners van woonzorgcentra, naasten, begeleiders en omwoners van de kapel.
Binnen het kader van het project van PARCUM over religieus erfgoed rond Mariakapellen willen Ferm en CCV mensen oproepen om een bezinnend moment te organiseren rondom een Mariakapel. De maand mei is daar het uitgelezen moment voor.

Het staat iedereen vrij om op deze uitnodiging in te gaan, maar in het bijzonder willen we de begeleiders en naasten van bewoners van woonzorgcentra hiervoor aanspreken. Tijdens de coronapandemie behoorden deze bewoners tot de meest kwetsbare groep en leefden ze vaak letterlijk afgescheiden van de wereld. Door hen naar buiten te brengen en samen met begeleiders, naasten en buurtbewoners te verzamelen rondom een Mariakapel in de buurt laten we op symbolische wijze een tegenstem van verbondenheid klinken.

Wat is het opzet?
Kies voor een Mariakapel in de buurt van het woonzorgcentrum en nodig ook de omringende bewoners van de kapel uit voor dit bezinnende moment.
Nodig ook uitdrukkelijk kinderen en kleinkinderen van de bewoners mee uit en vraag aan de kindjes om een bloemetje mee te brengen dat ze tijdens het Mei-Moment bij Maria kunnen leggen.

Laat je inspireren door dit uitgewerkte bezinningsmoment dat gebruik maakt van Marialiederen die speciaal heruitgegeven werden voor het doelpubliek van (dementerende) ouderen.
Organiseer na het bezinnende moment nog een kleine ontmoeting bij Maria! Dit kan met een glaasje, een koekje,…
https://meimoment.ccv.be https://marialiederen.ccv.be